Pimento del Paraiso-peppar har en unik smak som ger en spännande twist till både dina favoriträtter och nya experiment. Perfekt till allt från grönsaker och pasta till kött – en peppar som sticker ut.
Röd blåklint kan användas som dekoration på kakor, ett vackert färgspel i sallader, som färgämne till te eller till andra produkter där man vill dekorera med något vackert.
Använd den när du vill ge din mat en syrlig smak – utan att tillsätta vätska. Lämplig till exempel i kryddblandningar, marinader eller till pommes frites och andra snacks.
De torkade bladen från rosenblommor används i desserter, kakor, sallader och andra rätter där man vill lägga till något dekorativt. De ingår också i Ras el Hanout.
Även om namnet säger fläskstek-salt, kan det bland annat användas till lamm och annat kött. Använd det även i saltkvarnen och det är riktigt gott till vegetariska rätter, där det ger lite extra krydda.
Utmärkt till kyckling. De djupa smakerna passar bra till kraftiga kött- och skaldjursgrytor. Den är också bra för att krydda lax och grönsaker med denna blandning.