Thailändsk röd curry 170g. burk

5629
Recept på thailändsk röd curry
1.000 kg. Kycklingfilé
1.200 kg. Kokosmjölk
0.800 kg. Morötter
0.200 kg. Tärnad lök
0.100 kg. Salladslök
0.100 kg. Socker
0.025 kg. Olja
0.040 kg. Vatten
0.045 kg. Fisksås
0.045 kg. Thailändsk röd curry 5827/5629
3.555 kg.
Gör så här:
Blanda thailändsk röd currykrydda med fisksås, vatten och olja och rör om tills det är krämigt.
Skär grönsakerna i munsbitar och spara salladslökens toppar till senare användning. Skär kycklingbrösten i tunna skivor.
Fräs grönsakerna lätt i lite olja på medelvärme. Tillsätt den färdiga thailändska röda currygrädden och sockret. Rör om väl.
Tillsätt sedan kokosmjölk och tunt skivad kyckling. Koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter. Eller tills köttet har en kärntemperatur på 75 °C.
Kyl från 65 °C till under 10 °C på högst 3 timmar.
Tips:
Fyll i detaljhandelsförpackningen med finhackade toppar från salladslöken och eventuellt färsk koriander. Kan serveras med kokt ris.

Datablad og dokumenter

  Namn Ladda ner Filtyp
Thailändsk röd curry 170g. burk
5629.pdf 268 KB
.pdf