Butter chicken 1kg. påse

8233

Butter Chicken recept av Jacob Metz Backe
0,200 kg grekisk yoghurt, 10 %
0,080 kg Butter Chicken-blandning
0,800 kg hackade tomater
1,000 kg kycklingbröst i grova tärningar
0,250 kg lök i tärningar
0,100 kg smör
1,5 dl vispgrädde

Mixa yoghurt, Butter Chicken-blandningen och hackade tomater till en slät marinad. Häll marinaden över kycklingbitarna, täck över och låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten i kylskåp.
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Stek löken på medelvärme tills den blir gyllene och mjuk. Tillsätt den tärnade kycklingen, Butter Chicken-marinaden och grädden. Låt sjuda på svag värme i cirka 25 minuter, eller tills kycklingen är mör.
Servera med nykokt ris och färskhackad koriander på toppen.

Datablad og dokumenter

  Namn Ladda ner Filtyp
Butter chicken 1kg. påse
8233.pdf 277 KB
.pdf