Butter chicken 1kg. påse
8233
Butter Chicken recept av Jacob Metz Backe
0,200 kg grekisk yoghurt, 10 %
0,080 kg Butter Chicken-blandning
0,800 kg hackade tomater
1,000 kg kycklingbröst i grova tärningar
0,250 kg lök i tärningar
0,100 kg smör
1,5 dl vispgrädde
Mixa yoghurt, Butter Chicken-blandningen och hackade tomater till en slät marinad. Häll marinaden över kycklingbitarna, täck över och låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten i kylskåp.
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Stek löken på medelvärme tills den blir gyllene och mjuk. Tillsätt den tärnade kycklingen, Butter Chicken-marinaden och grädden. Låt sjuda på svag värme i cirka 25 minuter, eller tills kycklingen är mör.
Servera med nykokt ris och färskhackad koriander på toppen.