Bierwurst 1kg. påse

6004

Kryddblandning för tillverkning av Bierwurst, en klassisk kokt och rökt korv med vitlökssmak.

4,000 kg nötkött II, färskt
5,000 kg fläskkött II, färskt
5,000 kg späck, färskt
2,000 kg fettputs, färskt
4,000 kg isvatten
0,205 kg nitritsalt, art.nr 2007
0,295 kg koksalt, art.nr 2006
0,300 kg Bierwurst kryddblandning, art.nr 6004
0,060 kg köttfosfat, art.nr 5028
20,860 kg totalt

Arbetsgång:
Nötkött, fläskkött och fettputs mals genom 3 mm skiva.
Av nötköttet görs en bra bindfärs, till vilken nitrit- och koksalt tillsätts.
Fettputset arbetas in ordentligt i färsen. Därefter tillsätts fläskköttet, köttfosfat och Bierwurst kryddblandning. Kör några varv tills smeten är jämn. Späcket tärnas i passande bitar.

Stopning:
Färsen stoppas i konstfjälster, t.ex. kaliber 60–80–90 mm.

Rökning:
Korvarna röks i varm rök vid 70–75 °C i cirka 2 timmar.

Kokning:
Korvarna kokas vid 78–80 °C i cirka 60–90 minuter.
Därefter kyls de i kallt vatten i cirka 15 minuter. Fjälstret blir då spänstigt och fint tack vare den inre värmen.

Efterrökning:
Efterröks i kall rök i 24 timmar.

18 st kartong