Ekologisk Tikka masala 560gr. burk

Tikka Masala till indiska rätter.
Ingredienser: Artikelnummer
5,000 kg Kycklingbröst eller lår
0,300 kg Vegetabilisk olja eller kokosolja
1,500 kg Lök, finhackad
0,080 kg Vitlök, finhackad
0,100 kg Tikka Masala-krydda (justera efter smak) Art.nr. 357242
3,000 kg Krossade tomater (7–8 burkar à 0,400 kg)
1,00 L Kokosmjölk eller grädde
Salt & peppar efter smak
Arbetsgång:
Värm oljan i en stor stekpanna eller gryta på medelvärme.
Tillsätt den finhackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
Lägg i den färdiga Tikka Masala-blandningen och stek i en minut för att frigöra kryddornas arom och smak.
Tillsätt kycklingbitarna och stek tills de fått lätt färg runtom.
Tillsätt de krossade tomaterna och rör om väl. Låt småkoka i 15–20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat.
Tillsätt kokosmjölk eller grädde för en krämig sås – kan uteslutas om så önskas.
Rör om ordentligt, värm igenom och smaka av med salt och peppar.
Serveringsförslag:
Servera med nykokt basmatiris eller naanbröd och garnera med färsk koriander.