Pepparpaté 1kg. påse

6060
Färdig mix för pepparpastej. En lätt kryddad paté med aromatisk pepparsmak.
3 000 kg. Fläskkött 14–16 %
2 000 kg. Nötkött 18–20 %
4 000 kg. Skivor utan/tunga
3 000 l. Isvatten
0,100 kg. Nitritsalt, artikelnr 2007
0,120 kg. Matlagningssalt, artikelnr 2006
0,060 kg. Accoline (fosfat), artikelnr 6281
0,120 kg. Roskildekorv Kryddmix, artikelnr 6068
12 360 Totalt
Fläskskivor och nötkött hackas separat genom 3–4 mm-skivan. Fläsket körs tillsammans med salt, fosfat, isvatten och kryddor i hackaren tills en god bindning uppnås. Tillsätt sedan nötköttet och slutligen de hackade bitarna och mixa tills önskad grovlek uppnås.

Fyllning:
Köttfärsen stoppas i lammtarm kaliber 22-24 mm eller fläsktarm kaliber 24-26 mm.
Skärs i lämpliga storlekar. Korvarna hängs på rökpinnar utan att vidröra varandra.

Torkning:
Korvarna torkas vid 65 °C i ca 20 min.

Rökning:
Korvarna röks i varm rök vid 65-70 °C i ca 40 min eller tills önskad färg uppnås.

Tillagning:
Korvarna tillagas vid 80 °C till en kärntemperatur på 75 °C. Korvarna kyls sedan från 65 °C till under 10 °C på max 3 timmar.

Datablad og dokumenter

  Namn Ladda ner Filtyp
Pepparpaté 1kg. påse
6060.pdf 273 KB
.pdf