Roskilde pølsen 1kg. pose

6068
Kryddblandning för mild grillkorv med peppar och paprika.
 
3 000 kg. Fläsk 14–16 %
2 000 kg. Nötkött 18–20 %
4 000 kg. Skivor utan/tunga
3 000 l. Isvatten
0,100 kg. Nitritsalt, artikelnr 2007
0,120 kg. Matlagningssalt, artikelnr 2006
0,060 kg. Accoline (fosfat), artikelnr 6281
0,120 kg. Roskildekorv Kryddblandning, artikelnr 6068
12 360 Totalt
 
Fläskskivor och nötkött hackas separat genom 3–4 mm-skivan. Fläsket körs tillsammans med salt, fosfat, isvatten och kryddor i hackaren tills en god bindning uppnås. Tillsätt sedan nötköttet och slutligen de hackade bitarna och mixa tills önskad tjocklek uppnås. Fyllning:
Köttfärsen stoppas i lammtarm kaliber 22-24 mm eller fläsktarm kaliber 24-26 mm. Skärs i lämpliga storlekar. Korvarna hängs på rökpinnar utan att vidröra varandra.
Torkning:
Korvarna torkas vid 65 °C i ca 20 min.
Rökning:
Korvarna röks i varm rök vid 65-70 °C i ca 40 min eller tills önskad färg uppnåtts.
Tillagning:
Korvarna tillagas vid 80 °C till en kärntemperatur på 75 °C. Korvarna kyls sedan från 65 °C till under 10 °C på max 3 timmar.

Datablad och dokument

  Namn Ladda ner Filtyp
Roskilde pølsen 1kg. pose
6068.pdf 279 KB
.pdf