Bierwurst 1kg. påse
6004
Kryddblandning för att göra ölkorv, en klassisk kokt och rökt korv med vitlökssmak.
4 000 kg Nötkött II, färskt
5 000 kg Fläsk II, färskt
5 000 kg Späck, färskt
2 000 kg Fettavskär, färskt
4 000 kg Isvatten
0,205 kg Nitritsalt, artikelnr 2007
0,295 kg Koksalt, artikelnr 2006
0 300 kg Kryddblandning för ölkorv, artikelnr 6004
0,060 kg Köttfosfat, artikelnr 5028
20 860 kg Totalt
Gör så här:
Nötkött, fläsk och fettavskär hackas i en 3 mm skiva. En god bindande färs görs av nötköttet, till vilket nitrit och koksalt tillsätts.
Fettavskäret arbetas väl in i fyllningen. Tillsätt sedan fläsk, köttfärsfosfat och ölkorvkryddblandningen. Arbeta några gånger och skär sedan fettet i lämpliga tärningar.
Fyllning:
Fyllningen stoppas i ett konsttarm, eventuellt kaliber 60-80-90 mm.
Rökning:
Korvarna röks i varm rök vid 70-75˚C i ca 2 timmar.
Tillagning:
Korvarna tillagas vid 78-80˚C i ca 60-80-90 min.
Kyl sedan korvarna i kallt vatten i ca 15 min. Tarmen blir då elastisk och fin på grund av den inre värmen.
Rök sedan i kall rök i 24 timmar.