Thai red curry

Ingredienser

Råvaror:

1,000 kg  Kycklingbröstfilé
1,200 kg  Kokosmjölk
0,800 kg  Morötter
0,200 kg  Lök i tärningar
0,100 kg  Salladslök
0,100 kg  Socker
0,025 kg  Olja
0,040 kg  Vatten
0,045 kg  Fisksås
0,045 kg  Thai red curry, art.nr. 5827/5629

3,555 kg  Totalt

Arbetsgång

Thai red curry-krydda blandas med fisksås, vatten och olja till en krämig massa.
Grönsakerna skärs i lagom stora bitar – spara toppen av salladslöken till senare.
Kycklingbrösten skärs i tunna skivor.
Grönsakerna sauteras lätt i lite olja på medelvärme. Tillsätt den färdiga thai red curry-krämen samt socker. Rör om ordentligt.
Tillsätt sedan kokosmjölken och den tunt skivade kycklingen. Koka upp och låt rätten sjuda i 5–10 minuter, eller tills köttet har en innertemperatur på 75 °C.

Kyls ned från 65 °C till under 10 °C inom högst 3 timmar.

Tips:
Fylls i försäljningsförpackning och toppas med fint skuren salladslökstopp och eventuellt färsk koriander. Serveras gärna med kokt ris.