
Tandoori Masala
Ingredienser
5 kg kycklingfilé i strimlor eller 50 st kycklinglår
50 g Tandoori Masala-krydda (art.nr 5836 / Eko: 357375)
0,10 l citronsaft
20 vitlöksklyftor, pressade
2,5 dl olivolja
1,5 l yoghurt 10 %
1 l krossade tomater
2 kg morötter (skalade och skurna i bitar)
5 kg gröna bönor (gärna färska, frysta går också bra)
0,5 kg lök, skuren från rot till topp
1,5 l varm kycklingbuljong
Arbetsgång
Blanda Tandoori Masala med yoghurt, citronsaft, olivolja och vitlök.
Gnid in kycklingen noggrant med yoghurtmarinaden. Låt marinera i kyl minst 3 timmar – gärna över natten för mer smak.
Lägg den marinerade kycklingen tillsammans med marinaden i två gastrobleck täckta med bakplåtspapper.
Grädda i cirka 25 minuter vid 180 °C (kycklinglår: 40 minuter).
Fräs löken i smör i en stor gryta utan att den får färg.
Tillsätt krossade tomater och låt sjuda på låg värme i 15–20 minuter.
Häll i kycklingbuljongen och koka upp snabbt.
Lägg i morötterna och låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
Tillsätt den ugnsstekta kycklingen och all marinad från blecken. Rör försiktigt tills såsen är jämn.
Lägg i de gröna bönorna och sjud i 5 minuter före servering.
Servering:
Servera med nykokt ris vid sidan av, samt limeklyftor och färska korianderblad på toppen.
Tips: Räcker till ca 50 portioner.