Stifado

Ingredienser

2,500 kg   Nackfilé/nacke av kalv eller nöt (kan även vara alla typer av grytbitar)
0,350 kg   Små steklökar (pärllök)
3,250 kg   Vatten
0,025 kg   Olja för stekning
0,675 kg   Stifado-såsblandning, 1 kg påse, art.nr 8230
6,800 kg   Totalt

Arbetsgång

Skär köttet i lagom stora tärningar och bryn det ordentligt i oljan i en gryta.
Tillsätt därefter vatten, kryddblandning och steklök.
Låt rätten sjuda på låg värme tills köttet är mört. Rör om då och då.

Kyl ner från 65 °C till under 10 °C inom max 3 timmar.

Servering:
Rätten kan serveras med potatismos eller ugnsrostad potatis och fetaost.

Tips:
Produkten lämpar sig även väl för sous vide-tillagning.
Räcker till cirka 23 tråg à 300 g + mos.