
Ras el Hanout med blomkål
Arbetsgång
Bryn kycklinglåren i en ugnsfast form i en förvärmd ugn på 225 °C i 10 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kryddblandningen och lite salt. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C.
Dela citronen på mitten och strö ett tjockt lager socker på den snittade sidan.
Baka kycklingen tillsammans med citronen i ugnen i ca 10 minuter.
Tillsätt därefter blomkål, tomater och lök ovanpå rätten. Häll i vattnet. Låt sjuda i ugnen i cirka 15 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 75 °C och grönsakerna är mjuka.
Pressa den bakade citronen över rätten.
Kyl ner från 65 °C till under 10 °C inom max 3 timmar.
Tips:
Fylls i försäljningsförpackning. Serveras gärna med kokt quinoa och ruccolasallad med russin, röd paprika och gurka.