Ras el Hanout med blomkål

Ingredienser

1,000 kg  Kycklinglår
0,120 kg  Ekologisk citron (1 st)
0,500 kg  Färsk blomkål
0,300 kg  Hackad lök (3 st)
0,500 kg  Tomater (8 små)
0,500 kg  Vatten
0,004 kg  Vitlök, granulerad G1, art.nr. 5513
0,020 kg  Ras el Hanout kryddblandning, art.nr. 5781

Totalt: 2,944 kg

Arbetsgång

Bryn kycklinglåren i en ugnsfast form i en förvärmd ugn på 225 °C i 10 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kryddblandningen och lite salt. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C.
Dela citronen på mitten och strö ett tjockt lager socker på den snittade sidan.
Baka kycklingen tillsammans med citronen i ugnen i ca 10 minuter.
Tillsätt därefter blomkål, tomater och lök ovanpå rätten. Häll i vattnet. Låt sjuda i ugnen i cirka 15 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 75 °C och grönsakerna är mjuka.
Pressa den bakade citronen över rätten.
Kyl ner från 65 °C till under 10 °C inom max 3 timmar.

Tips:
Fylls i försäljningsförpackning. Serveras gärna med kokt quinoa och ruccolasallad med russin, röd paprika och gurka.