Mormors gryta

Ingredienser

1,000 kg      Nackfilé eller bog av kalv eller nöt (kan även vara annan grytkött)
0,300 kg      Tärnad bacon
2,000 kg      Vatten
0,400 kg      Mjölk
0,250 kg      Små steklökar (pärllök)
0,320 kg      Allroundsås (ex. såsbas 980 g påse, art.nr 8232)
Totalt: 4,270 kg

Arbejdsgång

Bryn baconet i en gryta.
Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det ordentligt tillsammans med baconet.
Tillsätt vatten, mjölk, allroundsåsblandning och steklökar.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Rör om då och då.
Kyl ner från 65°C till under 10°C inom max 3 timmar.

Servering:
Serveras med potatismos eller ris.
Räcker till cirka 14 portioner à 300 g + mos.