Forloren skildpadde

"Falsk sköldpadda" uppstod på 1700-talet som en imitation av den exklusiva gröna sköldpaddssoppan. Rätten är fortfarande populär i Danmark.

Ingredienser

2,200 kg kalv- eller nötkött (bog eller bringa) i tärningar
3,000 kg vatten (till kokning av köttet)
0,150 kg margarin
0,200 kg tomatpuré (koncentrerad)
1,500 kg kallt vatten
1,300 kg fiskbullar (på burk)
1,400 kg köttbullar (soppstorlek)
0,400 kg sherry
0,600 kg "Falsk sköldpadda"-blandning (art.nr 6271 eller motsvarande färdig såsbas)
Total vikt: 10,550 kg

Arbetsgång

Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det i margarin.
Tillsätt 3 liter vatten och koka köttet tills det är mört. Skumma av under kokningen.
Sila av köttet och blanda kokspadet med 1,5 liter kallt vatten, "falsk sköldpadda"-blandningen och tomatpuré.
Koka upp såsen. Tillsätt sedan köttbullar, det kokta köttet, fiskbullar och sherry.
Låt allt bli genomvarmt under försiktig uppvärmning.

Avkylning:
Kyl ner från 65 °C till under 10 °C inom max 3 timmar.

Servering:
Serveras med hårdkokta ägg i halvor och ett gott baguettebröd (flutes).

Tips:
Räcker till cirka 27 portioner à 400 g + 1 ägg.