Chicken Tikka masala

Ingredienser

5,000 kg Kycklingbröst eller lår 
0,300 kg Vegetabilisk olja eller kokosolja 
1,500 kg Lök, finhackad 
0,080 kg Vitlök, finhackad 
0,100 kg Tikka Masala-krydda (justera efter smak) Art.nr. 357242
3,000 kg Krossade tomater (7–8 burkar à 0,400 kg) 
1,00 L Kokosmjölk eller grädde 
Salt & peppar efter smak 

Arbetsgång

Arbetsgång:
Värm oljan i en stor stekpanna eller gryta på medelvärme.
Tillsätt den finhackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
Lägg i den färdiga Tikka Masala-blandningen och stek i en minut för att frigöra kryddornas arom och smak.
Tillsätt kycklingbitarna och stek tills de fått lätt färg runtom.
Tillsätt de krossade tomaterna och rör om väl. Låt småkoka i 15–20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt tills såsen har tjocknat. Om såsen känns för tunn, låt den sjuda lite längre så att den tjocknar, eller justera konsistensen med en liten mängd Maizena.
Tillsätt kokosmjölk eller grädde för en krämig sås – kan uteslutas om så önskas.
Rör om ordentligt, värm igenom och smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag:
Servera med nykokt basmatiris eller naanbröd och garnera med färsk koriander.