Butter chicken

Ingredienser

0,200 kg Grekisk yoghurt 10 %
0,080 kg Butter Chicken‑blandning, varunr  8233
0,800 kg Hackade tomater
1,000 kg Kycklingbröst i grova tärningar
0,250 kg Lök i tärningar
1,5 dl        Vispgrädde
0,100 kg Smör

Arbetsgång

Mixa yoghurt, Butter Chicken-blandningen och de hackade tomaterna till en slät marinad.
Häll marinaden över kycklingbitarna, täck över och låt marinera i minst 2 timmar – gärna över natten i kylskåp.

Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Stek löken på medelvärme tills den blir gyllene och mjuk.
Tillsätt den tärnade kycklingen, Butter Chicken-marinaden och grädden.
Låt sjuda på låg värme i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är mör.

Servera med nykokt ris och toppa med färskhackad koriander.

© Jacob Metz Backe