
Shawarma lammgrillkorv
- Lammköttet mals genom 3 mm hålskiva.
- Hälften av lammköttet blandas några varv, därefter tillsätts salt, isvatten, grillkorv utan mjölk och mjöl samt Shawarma röd krydda. Blandas snabbt till en god emulsion har uppnåtts.
- Resterande lammkött tillsätts och blandas tills önskad grovhet har uppnåtts.
Stoppning:
Färsen stoppas i fårtarm kaliber 22–24 mm eller svintarm kaliber 24–26 mm.
Snurras av i lämpliga storlekar. Korvarna hängs på rökkäppar utan att vidröra varandra.
Torkning:
Korvarna torkas vid 65 °C i cirka 20 minuter.
Rökning:
Korvarna röks i varm rök vid 65–70 °C i cirka 40 minuter eller tills önskad färg har uppnåtts.
Kokning:
Korvarna kokas vid 80 °C tills en innertemperatur på 75 °C har uppnåtts.
Därefter kyls korvarna ned från 65 °C till under 10 °C inom max 3 timmar.