Grillmedister med baconsmak

Ingredienser

8,000 kg. Fläskkött 14-16%
2,000 kg. Nötkött 18-20%
4,000 kg. Isvatten
0,150 kg. Bacon kryddblandning (2 kg hink, artikelnummer 7225)
1,000 kg. Grillmedister utan mjöl & mjölk, artikelnummer 9901

Totalt: 15,150 kg

Arbetsgång

Fläskkött och nötkött mals separat genom en 3 mm hålskiva.
1/3 av köttet mixas några varv, varefter Grillmedister utan mjöl & mjölk, bacon kryddblandning och 2/3 av isvattnet tillsätts. Mixas tills en bra bindning uppnåtts.
Det återstående köttet tillsätts tillsammans med resten av isvattnet. Körs tills önskad grovhet är uppnådd.

Fyllning:
Färsen fylls i svintarmar med kaliber 24-26 mm.
Bindes i passande storlekar. Korvarna hängs på rökgaller utan att vidröra varandra.

Kokning:
Korvarna kokas vid 80˚C tills en kärntemperatur på 78˚C uppnås.
Kyls från 65˚C till under 10˚C på max 3 timmar.