Mjuk pepparkaka
med lingontopping
Ingredienser
300 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl farinsocker
6 ägg
4 1/2 dl filmjölk
9 dl vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda art. nr. 5879
1 msk malen kardemumma art. nr. SV5775
1 msk bikarbonat art. nr. SV52793
Frosting och topping
75 g smör
3 dl florsocker
1 vaniljstang, art. nr. 5799 - eller vaniljesocker arom, art. nr. SV5783
300 g cream cheese
1 dl lingon
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strö- och farinsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i filmjölken.
- Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och vänd ner i smeten. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
- Vispa smör, flor- och vaniljsocker krämigt. Vispa i cream cheese. Bred ut frostingen på kakan och garnera med lingon.