Tzatziki sill

Ingredienser

Råvaror:
kg

0,400             Gurka utan kärnor
0,800             Grekisk yoghurt
0,500             Marinerad sill från glas, avrunnen
0,010             Salt fin vakuum, art.nr. 2006
0,010             Vitlök granulerad G1 1 kg. påse, art.nr. 5513
0,080             Tzatzikikrydda 1 kg. påse, art.nr. 9282

Eventuellt. BindLet Delikatess 1 kg. påse, art.nr. 7551

Arbetsgång

Gurkan rensas från kärnor och rivs eller skärs i små tärningar. Strö den uppmätta mängden salt över gurkan och låt stå i cirka 20 minuter. Skölj därefter lätt och låt rinna av i en sil.
Grekisk yoghurt blandas med Tzatziki-krydda och granulerad vitlök, och rörs ihop ordentligt. De avrunna gurkorna tillsätts tillsammans med avrunna, marinerade sillbitar i lagom storlek.

Tips:
Om sillsalladen blir lite rinnig i kanten kan du med fördel tillsätta lite BindLet Delikatess, som är ett saftbindemedel.