Kryta-lösningar och koncept

Produktutveckling

Baserat på ca. 700 olika baskryddor och ingredienser, Kryta utvecklar kundspecifika blandningar i nära samarbete med våra kunder. Vi lägger stor vikt vid att vara ett smidigt företag, så processen är kortvarig med fokus på ett perfekt resultat.

 

Produktionsanläggningarna är utformade så att vi kan hantera stora produktionssatser, men även de små.

 

Projekt

Ett projekt kan vara att utveckla en ny kryddblandning från grunden, baserat på specifika kundkrav för smaksättning.

 

Vi kan också skapa befintliga blandningar antingen genom ett recept eller baserat på ett datablad. Kryddor finns i olika styrkor och kvalitet, därför är det viktigt att anpassa lösningen i råtta mängder.

 

Vi upplever också kunder som har förfrågningar om Clean Label, vilket är en ökande trend. Vi vet vilka ingredienser som behövs för att tillverka rätt produkt.

 

Läs mer om Clean Label klicka här

 

Vi kan också få en uppgift där vi måste byta ut en ingrediens, förbättra hållbarheten, minimera härskning och göra den färdiga produkten mer funktionell.

 

Innovationscenter

Kryta har ett utvecklingskök där vi har samlat alla ingredienser och kryddor. Här har våra kunder möjlighet att delta i utvecklingen av nya smaker. Arbetet har hjälp av erfarna specialister som också kan hjälpa till med slutproduktens funktionella egenskaper.

 

Vi följer regelbundet de senaste mattrenderna, både utomlands och hemma, så att vi kan ge dig råd som kund

 

Läs mer om innovationscenter klicka här

 

Produktionsoptimering

När vi tittar på ett projekt tänker vi alltid i termer av 

kundens förmåga att optimera arbetsflöden. Detta gäller alla processer som produceras till den slutliga produkten landar hos konsumenten. Vi kan t.ex. justera blandningarna så att de passar rätt vikt i förhållande till huvudingrediensen. Detta minimerar hanteringen och ökar livsmedelssäkerheten.

 

Ekologi

Kryta har producerat ekologiska produkter i ett antal år, och har idag många leverantörer av ekologiska ingredienser. Vi vet vad som krävs för att sätta ihop rätt mix.

 

Ekologi är mer sårbar än konventionell eftersom mängden råvara är mindre.

 

Förpackning

På Kryta kan vi packetera produkterna i olika förpackningar. Vi kan skräddarsy lösningar efter dina behov. Om det finns behov av att utveckla specifik lösningar kan vi dra nytta av vårt dotterbolag Grathwol, som är ett förpackningsföretag i Karlslunde.

 

QA

Kvalitetsavdelningen granskar regelbundet recepten för att säkerställa att de följer livsmedelslagstiftningen. Detta säkerställer att du inte spenderar onödig tid på projekt som inte kan Genomföras.

 

Vi kontrollerar också labels, som appliceras på kryddorna, så att möjligen. produktionsöverväganden kan tillämpas. Detta kan vara recept eller produktionsmetod

 

Kvalitetsavdelningen på Kryta använder system som ständigt uppdateras med gällande livsmedelslagstiftning.

 

Kontakta oss idag

 

Business Director
Brian Pedersen
Mobil: +45 40 15 71 01
bp@kryta.dk

 

QA Assistent

Jeanette Jonsgaard Larsen
Mobil: +45 26 11 65 01
jjl@kryta.dk